Joogahuone Helmi lopettaa toimintansa Linnoitustie 4:ssä 1.6.2023.

Tällä hetkellä toteutamme joogatunteja ja kursseja vain tilauksesta.

Kiitämme lämpimästi kaikkia asiakkaitamme ihanista joogahetkistä vuosien varrella.

T. Ruut ja Minna

Joogahuone
Helmi.

Joogahuoneemme pyrkii nimensä mukaisesti olemaan sinne tuleville henkilöille todellinen löytö, Helmi. Haluamme tarjota helpon, mukavan ja kodinomaisen ympäristön jokaiselle joogaajalle. Joogahuoneellamme voit harrastaa joogaa ikään, kokoon, sukupuoleen, kuntoon, kokemukseen, varustukseen tai vakaumukseen katsomatta.

Joogahuoneemme on pieni. Helmessä on yksi sali ja siihen mahtuu kerralla kuusi joogaajaa. Pienestä koostamme johtuen, olemme ottaneet käyttöön ilmoittautumisjärjestelmän, jota toivomme kaikkien kävijöidemme käyttävän. Tunneillemme saa tulla toki ilman ilmoittautumista, mutta etuoikeus tunnille on aina sinne ilmoittautuneilla. Peruuttamattomasta tuntivarauksesta perimme täyden maksun. Jos taas tunnille on alle kaksi ilmoittautunutta, peruutamme tunnin ja siitä tulee ilmoitus sekä tekstiviestillä, että sähköpostiin.

Ovemme avautuvat joogaajille 20 min ennen tunnin alkua ja sulkeutuvat tunnin alkaessa. Tulethan paikalle viimeistään viisi minuuttia ennen tunnin alkua, jotta tunti pääsee rauhallisesti ajallaan alkamaan. Ymmärräthän, ettemme ota myöhästyneitä mukaan, koska tunti häiriintyy, emmekä myöskaan palauta myöhästyneelle tuntimaksua.

Salillamme löytyy vapaasti ja maksutta käytettävissä olevat joogamatot, tiilet, bolsterit, huovat ym. tarvikkeet, eli et tarvitse mukaasi tunnille kuin omat mukavat joogavaatteet. Saat toki halutessasi tuoda oman mattosi ja tarvikkeesi mukanasi. Joogatessa ei käytetä jalkineita, vaan voi olla joko sukkasillaan tai paljain jaloin. Tunnin lopuksi jokainen puhdistaa salilta löytyvillä puhdistusaineilla oman mattonsa ja siivoaa käyttämänsä tarvikkeet omille paikoilleen.

Ohjeet online-tunneille:

Jooga-tuntimme lähetetään Zoom-sovelluksen kautta. Ilmoittauduttuasi online-tunnille, saat sähköpostiisi linkin tunnille, noin tuntia ennen.
Klikkaa linkkiä ja seuraa ruudun ohjeita. Jos sovellus pyytää lupaa käyttää tietokoneen ääntä (Computer Audio), salli tämä.
Asenna tarvittaessa etukäteen ilmainen Zoom  ohjeistuksen mukaan, jos sitä ei ole valmiina koneella. Zoomin voit asentaa osoitteesta https://zoom.us
Avaamme online-joogatilan n. 5 min ennen tunnin alkuajoten voit halutessasi harjoitella ohjelman käyttöä. Suosittelen kirjautumaan sisään hyvissä ajoin, jos Zoom ei ole sinulle aiemmin tuttu tai ohjelmaa ei ole ladattu koneellesi. 
Jos tunnin aikana tulee ongelmia tai haluat sanoa jotain, niin voit avata mikrofonin sen ajaksi. Jos yhteys katkeaa ja tiput linjoilta, niin avaa yhteys uudestaan saman linkin kautta.
Salilla on mahdollisesti samaan aikaan myös joogaajia, he eivät kuitenkaan näe eivätkä kuule sinua.
Kun pääset tunnille, mikkisi on suljettuna, mutta jos haluat sanoa jotain tunnin alussa tai lopussa, on se mahdollista avaamalla oma mikki ohjelmassa tai voit myös viestittää chatilla.
Tunnit tallennetaan ja voit pyytää itsellesi tallenteen, jos et esim pysty osallistumaan online-tunnin aikaan. Tallenne on käytössä kaksi päivää. Emme lähetä tallenteita automaattisesti. Tallenteiden jakaminen on kiellettyä.
Tarvitset tunnille: 
-Joogamaton, tyynyjä, vilttejä, avaamaton kahvipaketti tai kirja voi olla joogablokkia korvaamassa
-Rennot vaatteet ja rauhallinen paikka, missä joogata
-Kännykkä, radio ja TV pois päältä
-Voit myös sytyttää kynttilän tuomaan tunnelmaa kotiisi ja laittaa rentouttavaa musiikkia soimaan taustalle.
Otathan yhteyttä, mikäli sinulla on kysyttävää. 
Ole lempeä itsellesi.

Joogasta

Joogasta on moneksi, Se voi olla kokonaisvaltainen elämäntapa tai ”vain” tapa pitää itsensä hyvässä fyysisessä kunnossa. Joogasali Helmen toiminta pohjautuu Iisijoogan filosofiaan. Iisijoogassa jooga nähdään jokaiselle kaduntallaajalle sopivana menetelmänä, jolla päästään kehollisten harjoitusten avulla kohti mielenrauhaa.

Joogan keholliset harjoitukset ovat erilaisia joogaliikkeitä ja niiden muunnelmia. Iisijoogan liikkeet ovat sovellettavissa jokaisen harjoittajansa omaan tilanteeseen. Liikkeet parantavat lihaskuntoa, tasapainoa ja venyvyyttä.

Joogaliikkeet tehdään itselle sopivassa tahdissa ja sopivan kestoisena, jotta joogaaja ehtii havainnoimaan oman kehon tuntemuksia. Näin joogaaja oppii aistimaan oma kehoaan ja sen antamaa palautetta, näin kulloisestakin harjoituksesta tulee itselle, juuri sinä päivänä parhaiten sopiva. Joogan avulla voit saada apua niska- ja hartiaseudun vaivoihin ja selän ja lantion jäykkyyteen sekä moneen muuhun vaivaan, jotka saattavat estää tasapainoisen elämän.

Fyysisten harjoitteiden lisäksi joogatunnin alussa ja lopussa tehdään aina läsnäolo- ja rentoutumisharjoituksia. Tietoisen rentoutumisen avulla joogaaja tulee tietoiseksi kehossa syvälläkin olevista jännitystiloista. Kohdistamalla rentoutuminen tietoisesti oikeisiin paikkoihin jännitys purkautuu ja sen käyttämä energia vapautuu keholle käytettäväksi.

Läsnäoloharjoituksissa mielen huomio viedään ohjatusti kehon tuntemuksiin ja aisteihin, jolloin jatkuva mielen hälinä ja sisäinen höpötys saadaan hetkeksi hiljentymään. Läsnäoloharjoitusten tuloksena joogaajan mieli tyyntyy, keho rentoutuu, unen laatu paranee ja stressi sekä siihen liittyvät oireet helpottuvat.

Rentoutuminen, läsnäolo ja joogaliikkeet yhdessä lisäävät tutkitusti joogaajan keskittymiskykyä, kärsivällisyyttä, mielihyvän tunnetta ja tasapainoa tunne-elämään.

Moni joogaaja kokee nopeastikin mullistuksen suhteessa omaan itseensä. Avoimen mielen ja joogan tuloksena lempeys ja rehellisyys itseä kohtaan kehittyy ja itselle asetetut odotukset ja vaatimukset muuttuvat kohtuullisemmiksi. Joogahuone Helmessä opetellaan Iisijoogan opein pois liiallisesta suorituskeskisyydestä, itseruoskinnasta ja ryppyotsaisuudesta.

Antautumalla joogalle puhdas ilo, rakkaus ja onnellisuus alkaa virrata elämääsi, ilman ulkopuolista ärsykettä tai stimulaatiota.

Tuntikuvaukset - Jooga

Iisijooga

Iisijooga pohjautuu lempeään Hathajoogaan, jonka yksinkertaiset ja tehokkaat psykofyysiset harjoitukset ovat sovellettavissa jokaisen harjoittajansa omaan tarpeeseen ja itselle sopivaan rytmiin. Iisijoogassa harjoitukset vahvistavat ja avaavat kehoa lempeästi, mutta määrätietoisesti. Iisijooga irtisanoutuu harjoituksissaan suorituskeskeisyydestä, opettamalla jokaista joogaajaa aistimaan oman kehon palautetta sekä olemaan lempeä ja avoin omaa kehoa ja sen kulloisiakin tarpeita kohtaan.

Jokaisen tunnin alussa ja lopussa on rentoutumishetki, jonka avulla opitaan tietoista läsnäoloa ja arjesta hellittämistä. Iisijooga-tunneilla opitut asanat (harjoitteet) ovat helppoja myös kotona tehtäväksi.

Iisijooga ei edellytä aikaisempaa kokemusta joogasta, tästä syystä iisijooga sopii kaiken ikäisille ja kuntoisille.

Vahvistava Iisijooga

Vahvistava Iisijooga on Iisijoogan hieman voimakkaampi muoto, kuitenkin samoilla iisijoogan periaatteilla. Tunnilla haetaan yhteyttä, kehossa syvällä oleviin, toisinaan ehkä uinuviin voima -varastoihimme.

Tällä tunnilla tehdään enemmän seisoma-asentoja ja liikkuvaa aurinkotervehdystä, mutta kaikki harjoitukset tälläkin tunnilla ovat sovellettavissa jokaisen harjoittajansa omaan tarpeeseen ja itselle sopivaan rytmiin.

 Iisijooga flow

Iisijooga flow on Iiisijoogaa dynaamisempi ja nopeatempoisempi joogamuoto, joka avaa ja vahvistaa kehoa. Harjoituksen asanoihin siirrytään virtaavassa liikkeessä ja lepohetket asanojen välissä ovat Iisijoogaa lyhyemmät. Harjoitukset ovat fyysisesti hieman perusiisijoogaa vaativampia, mutta kaikki harjoitukset ovat sovellettavissa jokaisen harjoittajansa omaan tarpeeseen ja itselle sopivaan rytmiin. Olisi hyvä jos dynaamiseen Iisijoogaan tullessa joogajalla olisi jo jonkin verran aikaisempaa kokemusta joogasta (esimerkiksi muutama tunti iisijoogaa). Tunti sopii kaiken ikäisille, mutta edellyttää kohtuullista peruskuntoa.

Lempeä Iisijooga

Lempeä Iisijooga sopii kaikille, jotka haluavat erityisen rauhoittavan harjoituksen. Tunneilla tehtävät liikkeet ovat yksinkertaisia ja tunnin tempo on hidas. Asanoissa viivytään yinjoogan tapaan ja haetaan kehon sekä mielen hiljentymistä. Lempeä Iisijooga vähentää kehon jännityksiä ja jäykkyyttä, ja luo mahdollisuuden olla läsnä tässä hetkessä. Lempeä Iisijooga sopii sinulle, joka tarvitset erityisen rauhoittavan ja lempeän joogaharjoituksen. Tämä tunti ei edellytä aikaisempaa kokemusta joogasta.

Yin jooga

Yin jooga sopii hyvin rentouttavaksi ilta-joogaksi, väsyneelle ja kiireiselle ihmiselle, sekä toimintaa täynnä oleviin päiviin. Sopii mainiosti myös aktiiviliikkujalle palautumiseen. Tunnelma on meditatiivinen, rentouttava ja rauhoittava.

Yin joogan liikkeet ja asennot lisäävät liikkuvuutta, vapauttavat hengitystä ja rauhoittavat hermostoa. 

Tällä tunnilla on aikaa syventyä kuuntelemaan oman kehon ja mielen tuntemuksia, omaa olemuksen tilaa. Mitä minulle kuuluu? Mitä tarvitsen juuri nyt? Yin joogan lempeyden ja rauhallisuuden vuoksi se sopii kaiken ikäisille ja kuntoisille. 

Tunnille voit osallistua ilman aiempaa kokemusta joogasta.

Äänimaljarentoutus

45minuutin mittainen rentoutustuokio, jossa tiibetiläiset kulhot, kongi ja koshi-tuulikellot tuudittavat ihanaan unenomaiseen tilaan ihan huomaamatta. Tunnilla voit asettua haluamaasi asentoon patjojen ja tyynyjen päälle. Asentoa voit aina vaihtaa tai voit vaikka kävellä salissa, jos siltä tuntuu. Salilta löytyy myös fleece-huopia, joiden alle voi kääriytyä.

Tunti järjestetään satunnaisesti viikko-ohjelmassa tai tilauksesta. Rentoutus voidaan järjestää vaikka omalle porukallesi haluamaanne ajankohtaan. Tiedustelut: ruut@iisijooga.fi

Jooga ja äänimaljarentoutus

Tällä tunnilla yhdistetään 45 minuutin mittainen iisijoogaharjoitus ja  30 minuutin mittainen äänimaljarentoutus.

Tunti järjestetään satunnaisesti viikko-ohjelmassa tai tilauksesta. Kokonaisuus voidaan järjestää vaikka omalle porukallesi haluamaanne ajankohtaan. Tiedustelut: ruut@iisijooga.fi.

Äitiysajan Iisijooga

Äitiysajan Iisijooga-tunnilla keskitytään erityisesti raskaudenaikaisiin kehon rasituskohtiin, kuten selkään, lantionseutuun ja rintarankaan. Joogaharjoitukset valmistavat äitiä helpompaan synnytykseen, parantamalla tietoisuutta omasta kehosta ja opettamalla rentouttavia hengitystekniikoita.

Tunti ei edellytä aikaisempaa kokemusta joogasta, tästä syystä jooga sopii kaikille raskaana oleville tai hiljattain synnyttäneille. Tälle tunnille voi ja kannattaa tulla myös jonkin aikaa synnytyksen jälkeen, sillä kehon palautuminen vie jokaisella oman aikansa.

Tunti järjestetään toistaiseksi vain tilauksesta.Tunti voidaan järjestää vaikka omalle porukallesi haluamaanne ajankohtaan. Tiedustelut: ruut@iisijooga.fi.

Pitkä jooga

Tämä 2,5h mittainen jooga järjestetään kerran kuussa (yleensä lauantaisin) ja se sisältää erilaisia kokonaisuuksia lempeästä iisijoogasta, iisijoogasta, yinjoogasta ja äänimaljarentoutuksesta. Pitkässä joogassa meillä on kunnolla aikaa myös keskittyä hengitykseen, läsnäoloon ja rentoutumiseen.

Pitkä jooga sopii kaikentasoisille joogaajille, eikä edellytä aikaisempaa kokemusta joogasta.

Hinnasto

Kaikille muille viikko-ohjelmassa oleville tunneille käyvät Helmen sarjakortit, paitsi kurssit, retriitit ja erikoistunnit.

Voit ostaa erilaisia sarjakortteja verkkokaupastamme.

Katso Joogahuone Helmen viikko-ohjelma ja varaa tuntisi täältä!

Maksun voi myös edelleen halutessaan suorittaa salilla ennen tunnin alkua.

Maksutapoina käyvät: pankki- ja luottokortti, käteinen, Smartum Pay ja setelit, ePassi,  Eazybreak ja Edenred. Edellä mainituilla työpaikan tarjoamilla liikuntaeduilla maksaessa maksu tapahtuu heidän omilla verkkosivuilla, ei Joogahuone Helmen verkkokaupassa. Suoritetusta maksusta tulee meille sähköpostikuittaus, jonka jälkeen teemme tilillesi haluamasi prepaid-kortin. Eazybreak poikkeuksena; heidän sivuilla maksettaessa, ei tule meille erillistä ilmoitusta, vaan asiakkaan on ilmoitettava siitä meille.

Koska salimme on pieni, on tärkeää, että peruutat ajoissa jos saapumisesi tunnille estyy. Peruuttamattomasta tuntivarauksesta veloitamme joogatunnin hinnan. Voit peruuttaa varauksen järjestelmässä viimeistään 12 tuntia ennen tunnin alkua. Maksu palautuu tällöin myös prepaid-kortillesi.

Nähdään Joogahuone Helmessä!

KERTAMAKSU
24 € kaikki max 75min joogatunnit (ei jooga+äänimaljarentoutus)
5 KERRAN KORTTI
100€ (voimassa 6kk)
10 KERRAN KORTTI
180 € (voimassa 6kk))
KUUKAUSIKORTTI (voit käydä rajattomasti kaikilla Helmen tunneilla)
150€
3 KERRAN TUTUSTUMISKORTTI
30€(voimassa kuukauden)
ONLINE-TUNTI
15€
ONLINE 10X SARJAKORTTI
120€ (voimassa 6kk)
YKSITYISOHJAUS
90 €, 75min (sisältää oman henkilökohtaisen ohjelman)
+yksityis-ryhmätunteja ym.räätälöitynä juuri teidän tarpeisiin. Ota yhteyttä, niin sovitaan.
SALIVUOKRA
25€+alv 24%/60min

Ohjaajat

Ruut Priha

 

Valmistuin joogaohjaajaksi Saarjärven joogaopistolta vuonna 2014. Valmistuttuani ryhdyin täyspäiväiseksi joogayrittäjäksi perustamalla yritykseni Iisijoogan, jonka ”ruumiillistumaksi” Joogahuone Helmi syntyi elokuussa 2015. Joulukuussa 2016 suoritin RYT500 -tutkinnon Yogasourcessa. Olen myös suorittanut joogaopettajan jatko-opintoja Yogasourcessa. 

Joogan fyysisen puolen ja sen asentojen terapeuttisen vaikutuksen lisäksi läsnäolon taito, hengitys ja meditaatio ovat lähellä sydäntäni ja siksi ne ovat läsnä myös opetuksessani.

Minna Kärkkäinen

Joogalla on suuri merkitys elämässäni ja itseni kehittämisessä. Tutustuin joogaan 20 vuotta sitten, jolloin jooga oli minulle enemmän liikuntamuoto kuin kehon ja mielen hoitomuoto tai itsensä tuntemisen ja kehittämisen työkalu. Vuonna 2014 Elämä järjesti niin, että jooga tuli osaksi jokapäiväistä elämääni. Tällöin olin tilanteessa, jolloin hain voimakkaasti vastauksia kysymyksiini elämästä ja itsestäni. Vastauksia kysymyksiini en saanut ulkopuolelta, vaan ne piti etsiä sisältä. Suurimmat oivallukseni elämästä ja itsestäni teinkin joogamatolla.

Olen harjoittanut usean tyylin joogia ja olen saanut kaikista suuntauksista paljon. Tunneillani pyrinkin antamaan osallistujille ne opit, mitä olen omalla joogamatkalla kerännyt.

Jooga on minulle menetelmä, jonka avulla olen oppinut ja edelleen opin tuntemaan ja tiedostamaan sen, kuka minä olen sekä mikä on meidän todellinen olemuksemme. Jooga on opettanut minulle, kuinka voimme kehittää mieltä ja kehoa sekä vaalia hyvää terveyttä ja henkistä kasvua. Joogan avulla harjoitan tietoista läsnäoloa ja rentoutumista, jotta osaan elää hetkessä murehtimatta huomisesta tai menneestä. Apuna toimivat joogan hengitys- ja rentoutumistekniikat, jotka auttavat sitomaan mielen sisäiseen maailmaamme, kehoomme ja kääntämään huomiomme omaan keskukseemme.

Olen koulutukseltani molekyylibiologi ja tehnyt aikoinaan tutkimustyötä nisäkkään syntymisestä ja kehittymisestä solu- ja geenitasolla. Tutkimustyön jälkeen työni on painottunut enemmän liiketoimintaprosessien kehittämiseen, johon kouluttauduin vajaa 5 vuotta sitten.

Opiskelen Heartful Yoga Academy:ssa lempeyden joogaa ja valmistun RYT200 joogaopettajaksi helmikuussa 2021.

Minut tavoittaa osoitteesta minna@joogahuonehelmi.fi

 

Camilla Gestrin

Hei!
 Olen Camilla ”Milla” Gestrin ohjaan
hathajoogaa, yinjoogaa, metsä-ja aikuinen-lapsioogaa. Ohjaamani jooga on lempeää, rauhallista, oman joogaharjoitukseen keskittyvää, kehon, hengityksen ja mielen kuuntelua, ilman vaatimuksia ja suorittamista. Armollista, rakastavaa tutustumista omaan itseen. Jokainen luo itse oman harjoituksensa laadun omien tuntemuksiensa mukaan, välillä keho kaipaa dynaamisempaa harjoitusta, välillä rauhaa ja hiljentymistä. Tärkein notkeus joogassa löytyy mielestäni korvien välistä.
 
 
Jooga on tullut osaksi elämääni kohta 30 vuotta sitten, onnekseni ja ilokseni. Ohjannut olen yli 10 vuotta. Olen diplomijoogaopettaja 500 (Yoga Source), Suomen joogaliiton ohjaajatason opinnot sain valmiiksi 2013 ja lisäksi olen lastentarhanopettaja sekä Suomen Ladun kouluttaja.
 
Jooga toivottaa jokaisen tervetulleeksi, sinä riität! 

Eero Mieho

Eero Mieho on Joogaopettaja(ohjaaja), muusikko ja säveltäjä, joka on harjoittanut joogaa noin 25v. Työskentelee pianistina Steiner-koulussa.
 
Olen jo pitkään ollut kiinnostunut ihmisen henkisestä ja fyysisestä terveydestä ja siitä miten joogaharjoitukset ( asanat, hengitys, hiljaisuuden ja oman itsen kuunteleminen ja säännöllisyys harjoituksissa, spontaanisuutta unohtamatta) voivat tukea ihmisen tasapainoa ja  terveyttä.
Olen joogannut useita vuosi mm. Taavi Kassilan ja Kylli Kukin joogaryhmissä.
Itse olen ohjannut joogaa vuodesta 2015 lähtien omilla tunneillani.
Olen suorittanut v. 2015 YogaSourcen RYT 500 tutkinnon.
Tunneillani harjoitamme Hatha Joogan asanoita, hengitysharjoituksia ja rentoutumista, joskus myös laulamme elävän musiikin säestyksellä joko hiljaisuudessa tai kuunnellen.

Yhteystiedot

Joogahuone Helmi sijaitsee Espoossa Etelä-Leppävaarassa hyvien liikenneyhteyksien keskellä, Business Park Quartetto Alto:ssa. Leppävaaran juna-asemalta on n 10 min kävelymatka. Valmistuessaan, Raide-Jokerin pysäkki on oven edessä. Aivan joogahuoneen edessä on ilmaisia kahden tunnin parkkipaikkoja (Huom! Muista parkkikiekko). Joogasali sijaitsee rakennuksen pohjakerroksessa, aulasta käytävää oikealle, ravintola Tastorya vastapäätä.

Vuokraamme joogahuonetta myös muille toimijoille. Jos tarvitset tilaa kurssillesi tai pysyvämmälle tunnille, ota rohkeasti yhteyttä. Vapaat ajat näet viikko-ohjelmastamme.

Joogahuone Helmi
Linnoitustie 4 b
02600 Espoo

puh:0400-826 336 (Ruut)

041-5476397 (Minna)

sähköposti: info(_at_)joogahuonehelmi.fi

Ilmoittaudu mukaan
joogatunneille

viikko-ohjelman kautta.

Lämpimästi tervetuloa!